Nemzetközi Vad- és Halételfőző Verseny és Térségi Vadásznap

NEVEZÉSI FELTÉTELEK

2019. június 22-én kerül sor a XVII. NEMZETKÖZI VAD- és HALÉTELFŐZŐ VERSENY és TÉRSÉGI VADÁSZNAP megrendezésére Sátoraljaújhely Széphalomban, a Kossuth-kertben. A főzőversenyre amatőr, vadász, szakács, történelmi vadétel és halétel valamint tetszőleges, nem vadhúsból készített pörkölt kategóriában lehet nevezni. A rendezvény szervezői szeretnék, ha az eseményre látogató közönség is megkóstolhatná a verseny során készülő ételeket, ezért a versenyben való részvétel feltétele, hogy a nevezők a készített ételfélékből a szervezők részére minimum 5 adag ételt felajánljanak. A felajánlott ételadagokat a helyszíni regisztráció során kapott ételtárolóban kell leadni a „kóstoló sátorban”.

A versenyen a rendezők tűzrakó helyet, díjazást és színvonalas kísérőprogramot biztosítanak. A főzéshez PB gáz, villany, stb. segédeszközök használata is megengedett. A főzőversenyen egy nevező többféle étel is főzhet. A résztvevők maguknak biztosítják a tűzifát, a szükséges fűszereket, bográcsot, terítéket, asztalt, széket, és egyéb eszközöket, illetve a zsűrizéshez szükséges eszközöket (tál, tálca, tányér, stb.).

A rendezvény helyszínén a rendezőkkel való egyeztetést követően a rendezvényt megelőző napon lehetőség van a főzőhelyek kijelölésére, elfoglalására, sátor felállítására. A felállított sátrak és egyéb értéktárgyak őrzéséről azok tulajdonosai gondoskodnak. A kijelölt helyeket a rendezők őrizni nem tudják.

A rendezvény helyszínén történő főzés egyben a főzőversenyen való részvételt is jelenti. A zsűrizés kezdete 13 óra. Az elkészített ételeket szakértő szakács zsűri bírálja el. A verseny kategóriánkénti első három helyezettje díjazásban részesül, a zsűri fenntartja magának a jogot különdíjak, illetve fődíj kiadására.

Kérjük a csapatokat, hogy a verseny helyszínéül szolgáló Kossuth-kertet a korlátozott számú parkolóhelyre való tekintettel lehetőleg csapatonként egy személygépkocsival közelítsék meg, mellyel a kipakolást követően a főzőverseny területét 9 óráig lehetőleg el kell hagyni! Parkolási lehetőség a Kossuth-kert mögött, a volt TSZ tanyán korlátozott számban biztosított.

A főzőverseny mellett “2019 CÉLZÓ-VIZE” címmel pálinka versenyt is hirdetünk a résztvevők között, melyre a helyszínen lehet majd nevezni. Amennyiben igényt tartanak rá, a beadott pálinkákat a zsűrizés után visszaszolgáltatjuk tulajdonosaiknak!

 

A rendezvény keretében megrendezésre kerül a VIII. FAVÁGÓ VERSENY a sátoraljaújhelyi F and G Kisgép Központ szervezésében, melyet ezúton is ajánlunk az érdeklődők figyelmébe. A versenyre a helyszínen lehet majd nevezni.

 

Jelentkezési lapok leadási határideje: 2019. június 20-ig postán, személyesen, faxon, vagy e-mailben: Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Művelődési Központ, 3980 Sátoraljaújhely, Táncsics tér 3.

Tel.: 47/321-727;  Fax: 47/321-443

E-mail: kossuthmk@gmail.com

Információ, program, nevezési lapok: www.saujhelymuvhaz.hu és www.satoraljaujhely.hu

FONTOS INFORMÁCIÓ!!!

A rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében a főzőverseny résztvevőinek a rendezvény helyszínén az arra kijelölt helyen kell regisztráltatni magukat 8-10 óra között.

FIGYELEM!

A nevezési lappal együtt kötelezően beadandó dokumentum az „Élelmiszerbiztonsági nyilatkozat”!